Seçilen 63 yaş, tesadüf olabilir mi?

A -
A +

Feridun Bey, öncelikle sizlere hayırlı çalışmalar diliyorum. Önemli bir konuda insanları uyarabildiğimiz kadar uyarabilmek için sizlerden yardım talep ediyorum.
Geçenlerde çok popüler bir film vizyona girdi. Örümcek Adam. Ben de geçenlerde izlemeye gittim. Başlarda görüntüler çok güzel geldi. 3 boyutlu olması da harikaydı. Ancak daha sonra bazı şeyleri fark ettim ve gerçekten keyfim kaçmaya başladı. Bu filmin etkilerini düşündükçe iyice bozuldum. Sebebini size de anlatayım:
Filmin kötü karakteri Bay Osburn kötü bir şekilde ölüyor. Öldükten sonra filmde doğum ve ölüm tarihini gözümün içine sokuyorlar. Tabii herkesin ufak bir hesap yapacaklarını biliyorlar. Hesaplıyoruz ve ne tesadüf(!) 63 çıkıyor. Yani filmin kötü karakteri 63 yaşında ölmüş. O kadar yaş varken bu bir tesadüf olabilir mi?
Sevgili Peygamberimizin vefat yaşı, bilinçaltımıza bir bağ kurarak aşılanmış gibi geldi bana. Filmin sonunda da filmin iyi karakteri mezarlıkta koca bir haç ile gözümüze sokulunca bu şüphem iyiden iyiye arttı.
Filmi 3 boyutlu izleyince etki üç kat yani. Haçı da iyi karakterle bağdaştırmış oluyorlar bilinçaltımızda. Tabii çocuk ve genç beyinler, bu konuda savunmasız olduğu için empoze edilen bilgiler aynen içeride kalıyor. Subliminal dünyası yani 25. kare dedikleri şey işte bu. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum.
           Özgür Palabıyık-İstanbul
Emekliler Başbakanımızdan hayırlı haber bekliyor
2003'te yapılan kanun değişikliği nedeniyle iş yeri açan emekliler sosyal güvenlik destekleme yükümlüsü oldular. SGK kaç kişinin bu kapsamda çalıştığını tespit edip emeklilere bildirimde bulunmadan 612 bin emekliyi, destek primi ödeyemedikleri için maaşlarından haciz yoluyla tahsil edilme durumuyla karşı karşıya bırakmıştır.
Normalde emekli maaşlarına haciz konulamıyor ancak SGK borçlusu ile nafaka bunun istisnasını oluşturuyor. SGK verilerine göre 1 milyar 192 bin lira destek primi borcu bulunuyor. Uzun yıllar ödenmeyen borçlar nedeniyle 800-900 TL emekli maaşı alan emeklinin 10 bin ila 20 bin lirayı aşan prim borcu bulunuyor.. Bu borçların ödenebilmesi için geçen yıl emeklilere taksitle ödeme imkanı getirilmişti. Ancak emeklilerin önemli bir bölümü bu affa rağbet etmedi. Af sebebiyle borçlu sayısı azalacağı yerde 612 bine çıktı. Ve borç tahsil edilebilmesi için emeklilerden % 15 oranında kesinti yapılıyor. Zaten çok zor durumda olan bu emeklilere bir de SGDP borçları eklenince, daha da büyük zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Uzmanların da belirttiği gibi biz emeklilerin bu ağır borçların altından kalkması ise mümkün değil. Kesintilerle ilgili sıkıntımızı AK Parti Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kabakçı'ya da ilettik ama henüz bir olumlu cevap alamadık. Biriken bu borçlarla birlikte maaşlarımızdan yapılan kesintilerin affedilmesini Sayın Başbakanımıza arz ediyoruz.
          Nihat Horasan-Konya
TOKİ Tuzla'da altyapı ve çevre düzenlemesini bekliyoruz
Feridun Ağabey Merhaba.
Boğaziçi Site Yönetimi ve yüklenici Baltaş firmasına çağrıda bulunuyoruz. 2010 yılında daireler teslim edildi ama buranın altyapısıyla ilgili sıkıntı bir türlü giderilmedi. Yağmur yağdığı zaman alt katları devamlı lağım suyu basıyor ve binalara günlerce kokudan giremiyoruz. Altyapıyla ilgili kaç defa kazı yapıldığı halde -kayıtları tutulmuştur- problem nedense bir türlü giderilmiyor veya giderilemiyor. 4 yılda bu problem giderilemez mi? Boğaziçi genel merkezinde bu bölgeyle ilgilenen saygıdeğer görevlilerle de görüştük. "Bilgi topluyoruz" denildi ama bizdeki kanaat oyalamadan başka bir iş yapılmadığıyla ilgili. Kaldı ki aidatlarımız 61 lira yapılırken de çevre düzenlemesi yapılacağı vadedilmişti. Bu aidatlara rağmen gelin görün ki son kazdıkları ve üstünü kapattıkları yer de dâhil her şey olduğu gibi duruyor. Ne çevre düzenlemesi ne oradaki mevcut kazı sebebiyle kenara yığılan topraklar ne de kaldırım taşları alınmış durumda. Bu konuda yetkililerden çalışma bekliyoruz.
TOKİ TUZLA AYDINLI 3 ETAP KONUTLARI B1-24/B1-25/B1-26/B1-27/B1-28 BLOK SAKİNLERİ adına Murat Dirlik-Bahçelievler/İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.