Başbakan Erdoğan artık Cumhur(Başkan)ı olmalı

A -
A +

Türkiye'yi 2002 yılından beri yöneten kararlı, karizmatik, risk alan ve milleti ile bütünleşmiş siyasi aktör ve bugüne kadar ülkemizin yetiştirdiği en büyük lider Recep Tayyip Erdoğan artık Başkan seçilmeli. Çünkü Türkiye'nin sistem olarak Parlamenter Sistemden Başkanlık veya Yarı Başkanlık sistemine geçmeye ihtiyacı var. Bunu da yapacak en güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kanaatim Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı makamına ihtiyacı yoktur. Ancak Türkiye nin ona Cumhurbaşkanlığı makamında ihtiyacı vardır.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 12 yıllık başbakanlığı döneminde ülkemizi her alanda şaha kaldırmış, milletimize her alanda hizmet ederek hizmet ideolojisini göstermiştir. Bu hizmetleri karşılığında Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanlığını hak etmiştir. Fakat ülkemizin geleceği adına Ak Parti'nin başında kalmış Cumhurbaşkanı adayı olmamış dava arkadaşı bugünkü 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü aday göstermişti.
Bugün Ak Parti kurumsal olarak artık tüm teşkilatları ile oturmuş bir parti olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan'ın partiden ayrılması, parti içerisinde ve merkezi yönetimde dağılmayacağı aksine üç dönem kuralı ile yeni beyinlerin parti içerisinde aktif rol alıp güçlenerek ülkemize hizmet edeceği gerçeği de ortadadır. Her seçimde oyunu artırarak büyüyen AK Parti 30 Mart 2014 seçim sonuçlarında halkımız Recep Tayyip Erdoğan'a  "Cumhurbaşkanı adayı ol" demiştir.
Yüksel Kantar- Artvin
***
Kadastro adaletsizliğinden milletin canı yandı

Orman kurumunun hâlâ adaletsiz ve kasıtlı uygulama icraatı, yargının adaletsizliği... Raflarda tozlanmış çeyrek asırlık dosyalar... Haksız hükümler ve kamuya karşı taraflılık... Kadastronun haksız ve bilinçli olarak harita şirketlerini koruması ve böylece devleti ve milleti zarara uğratması... Tapuların sabit hudutlarını değil de dönümlerini muteber (geçerli) tutarak vatandaşın taşınmazlarını hazineye mal ederek sattırması...
Bu üç kurumun kasıtlı davranışlarından ve adaletsizliğinden milleti canı yandı. Her ne kadar ilgililere ve yetkililere başvurulduysa da bir netice hiçbir bir sonuç alınamadı.  Bürokrasi engeli aşılamadı. Yollar kapalı kaldı. Yok mu bu konuda bize yardımcı olacak bir adil yetkili?
H. Halil Ağaoğlu - Araklı / Trabzon
***
Bu mu basın özgürlüğü?

Geçtiğimiz hafta bir televizyon kanalında sabah haberlerini sunan genç, Sayın Cumhurbaşkanımıza soru soran bir şahsı öyle methetti öyle övdü ki, soru soran kimsenin sözlerinin tamamını yayınladı. Ama Cumhurbaşkanımızın sözünü yarıda kesti. Bizi asıl üzen de bu arada alaylı gülümsemesiydi. Düşünmeden edemiyorum, bir ne olduğu bilinmeyen kimse gazeteci sıfatıyla ülkemizi karıştıracak yayınlara imza atıyor, bunun adı da demokratik hak oluyor öyle mi? Bu mu basın özgürlüğü?
H.H. – İstanbul
***
Ahıska Türkleri devletten destek bekliyor

Eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği'ni (SSCB) ve daha sonra Bağımsız Devletler Topluluğu'nu (BDT) oluşturan Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan'a ve 2004 yılında ABD'ye ve 1990 yılından itibaren ise Türkiye'ye serbest göç etmiş olan, yani dünyanın 9 ülkesine dağılmış olan Ahıska Türklerinin yıllarca biriken ve acil olarak çözüme kavuşturulması gereken problemleri gün geçtikçe artıyor. Halkımız problemlerinin çözülmesini bekliyor. Halkımızın, söz konusu problemlerinin çözülmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden destek ve yardım istemekteyiz.
Muhammet İzzetoğlu- İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.