Soma şehitlerimizi unutmayalım

A -
A +
Soma'da yaşanan facia sebebiyle hayatımız boyunca yüreğimiz yaralı. Faciayı yorumlarken "ABD gibi gelişmiş ülkelerin kömür işletmelerindeki kazalarda bu kadar kayıp olmaz" gibi bir söz duyduğumda yıkıldım. Bir zamanlar bize gıpta eden Batılı devletler karşısında yüzümüz kara olmuştu.
Nereden nereye geldik diye üzülürken televizyon kanallarında her gün kahrolarak seyrettiğimiz ana-babaya, evlada, eşe uygulanan şiddet haberlerini, kapkaç, gasp, hırsızlık, tecavüz gibi menfur olayları anlamakta idrakimiz zorlanır oldu. Aslında bu ahlaki çöküş bizim geleneğimizden kültürümüzden koptuğumuzu göstermiyor mu?
Ne olur yüce bir millet olduğumuzu bilerek atalarımıza layık yaşayalım. Soma'da kaybettiklerimizi hatırlayıp; dualarımızda onları unutmayalım.
          Opr. Dr. E. İlhan Olgay-Ankara


Yenibosna Altınyıldız Sağlık Ocağına teşekkür

Gazetelerin "Feridun Ağabey" gibi köşelerinde genelde insanlar memnun olmadıkları bir durumu, yani tenkitlerini bildirirler. Ben ise bugün size teşekkürü hak eden bir sağlık ocağından ve oranın "hanımefendi" bir doktorundan bahsedeceğim...
İlaçlarımı yazdırmak için Yenibosna-Altınyıldız Sağlık Ocağına gittim. Daha kapıda, güler yüzlü hemşirenin "buyurun efendim" sözleriyle karşılandım. Sıram gelip de doktorun (Hesna Güngör Kaya) odasına girdiğimde yine aynı müşfik bir yüz ifadesi:
"Buyurun efendim, şöyle oturun... Şikayetiniz neydi?.."
Sanki rüyâ âlemindeydim... Eski durum hepinizin malumu. Sabahın erken saatinde itiş-kakış kuyruğa girersiniz... Sıranız gelir asık bir suratla karşılaştığınız doktor (bazılarını tenzih ederim) dövecek gibi sorar:
"Şikâyetin ne?"
Gerisi malum... Şifa bulacağınıza; daha bitkin bir halde evinize dönersiniz... Artık o günlerin tarihe karıştığına bizzat şahit oldum...
Her konuda "çağı yakalayan" ve bizlere "Aile Hekimliği" müessesesini kazandıran hükümetimize; ve hastasına "insan" muamelesi yapan "adam gibi adam" doktor ve sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum.
        Meryem D.-Bahçelievler/İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.