İstanbul Valiliği ve Beylikdüzü Kaymakamlığına

A -
A +
İstanbul Valiliği ve Beylikdüzü Kaymakamlığına
Feridun Ağabey, bir konuda  hem teşekkürümü, hem de gözlemlerimi bildirmek istiyorum.
Bütün devlet dairelerinde olduğu gibi, nüfus müdürlüklerinde de işlerimiz çabuk bitmez, işimiz saatlerce bekledikten sonra ancak hallolurdu. Beşiktaş Nüfus Müdürlüğüne 4-5 defa hüviyet cüzdanını değiştirmek vb. işlerimiz için gittiğimizde, aksine işlerin ne kadar kolay ve kısa zamanda hallolduğunu sevinerek gördük.
Nüfus müdürlüğüne girip kimlik değiştirme ve diğer işimiz inanın sadece 5-15 dakika sürdü. Bu arada da oturarak bekleme imkânımız oldu. Bürokrasiyi bu kadar azaltan, kolaylaştıran herkese teşekkür ediyorum.
Ancak Beylikdüzü Nüfus Müdürlüğüne de 2-3 defa nüfus kayıt örneği vb. işlerimiz için gittiğimde ise her ne hikmetse her seferinde uzun kuyruklarla, ayakta bekleyen yaşlı insanlarla ve yaklaşık 1 saate yakın bekleme süreleri ile karşılaştım.
İkisi de İstanbul'da, ikisi de Nüfus Müdürlüğü. Konunun değerlendirilmesini ve farklılığın nereden kaynaklandığını merak ediyorum. Arz ederim 
       İsmi mahfuz


Belediye Başkanı ve Kaymakamdan şikâyetçiyim

"Sayın İçişleri Bakanım, Sivas ili Divriği ilçesi merkezinde ikamet ediyorum. Belediye hizmetleri yetersiz, Belediye Başkanından şikâyetçiyim. Divriği Belediye Başkanı belediye kanunlarının kendisine verdiği görevleri yapmıyor. Bu Belediye Başkanını Cumhuriyet savcılığına şikâyet etmeme rağmen sonuç alamıyorum.
Bu nasıl hukuk devleti ki şikâyetlerimden sonuç alamıyorum. Memleketim için üzülüyorum. Karamsarlığa düşüyorum.
Sayın Bakanım, bütün yaya yolları ot, belediye bu otu bile temizlemiyor, benden çevre temizlik vergisi alıyor. Belediyenin hiçbir yatırımı yok. İlçede hiçbir modernizasyon yoktur. İl ve ilçe mülki amirleri de yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanmıyor.
Evlere şebeke suyu çamur akıyor. Esnaf bütün yaya yollarını işgal etti. Bunun sebebi nedir? Hiçbir trafik kontrolü yok. Mevcut çarşı otopark gibi kullanılıyor.
Kaymakam, ilçe trafik komisyonu başkanı olarak neden yetkilerini kullanmıyor? Huzur ve güvenliğimizi tehlikeye sokuyorlar.
Sayın Bakanım, ilçedeki Belediye Başkanı ve Kaymakamdan şikâyetçiyim. Gereğini küşadelerinize arz eder saygılarımı sunarım."
         Mehmet Aydın-Divriği/Sivas


Büyük Türk milletinden ne istiyorlar?

Bir seçimi daha geride bıraktık. Fakat görüyoruz ki, bazı takıntılı basın ve birtakım çevreler, seçmene, öteden beri yaptıkları hakarete devam ediyor. Vatandaşın kullandığı oy, kendi istikametlerinde olmayınca onlar için hiçbir kıymeti olmuyor.
Oysa yalan, iftira, rüşvet, hırsızlık vs. en usturuplu şekilde kimler tarafından yapılır, biz muhafazakâr-demokrat dedikleri seçmen tarafından gayet iyi bilinmektedir. Bunun böyle olduğunun cevabı son iki seçimle de verildi. Ama çamur at tutmazsa izi kalır bunların felsefesidir.
Muhafazakârlığımız, Müslüman kimlikli demokratlığımız ve elbette, İslamiyet'e en büyük hizmeti yapan Müslüman Türk milleti kimliğimizle her zaman iftihar ediyoruz. Saldırılara aldırmadan, sabır ve azimle vatanımıza, milletimize hizmete devam etmeliyiz.
       Sait Yolaçan-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.