Yıllardır engelleniyorum!..

A -
A +

"Feridun Bey, ben üç asırdır bilinen lakin 20. yy.'da geleceğin enerjisi kabul edilen nükleere geçişte ikincil yakıt olan Hidrojen gazını, literatürde bilinmeyen yöntemlerle (metal ve atıklarından) üreten bir uzmanım. Yurt içi ve dışı ödül sahibiyim. Devletimizin üç ayrı bakanlığında, bakan yardımcıları ile tam dokuz defa görüştüm. Toplantılar yapıldı. Fakat liyakate sahip olmayan birimler ve masa başındakiler projemi yerlerde süründürüyor.
Yıllardır engelleniyorum. Hatırlarsınız bir Dr. Ziya Özel olayını. O şu an ABD'de. Benim çalışmamı, rant peşinde koşanlar engelledi.

Eylül 2013'te Türkiye Gazetesinde de haberim yayınlanmıştı. Ben aynı zamanda USA/Miami Uluslararası Hidrojen Enerjisi Birliği'nden bonservisliyim. Bana bu belgeyi değerli bilim adamı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu göndermiştir. Bu çalışmanın Türkiye'de kalmasını istemiştir. Hidrojen yakıt enerjisi üretmekteyim. Beni engellemek için uğraşıyorlar. Altı üniversitenin ilgili birimiyle birlikte olduk. Test analiz çalışmaları elimde mevcut, dış ülkelerin elçilikleri devreye giriyorlar görüşmek için. Sayın Başbakanımıza yaptığım başvurular kendisine ulaştırılmıyor..."
Turgay Kamışlı-Adana

Ekonomistlerin mağduriyeti

"Merhaba Feridun Ağabey, ben bir ilçe belediyesinde "ekonomist" unvanı ile çalışıyorum ekonomist kadrosu, teknik kadroda geçmesine rağmen özel hizmet tazminatı aşağıdaki gibi hesap edildiğinden maaşımız düşüktür.

"Bizler 4 yıllık iktisat (ekonomi) mezunu ekonomist unvanlı devlet memuru olmamıza rağmen, yan ödeme kararnamesinin özel hizmet tazminatlarını düzenleyen E Teknik Hizmetler Sınıfı 1-d maddesinde unvanları a-b-c de sayılmayan diğer mesleki teknik yükseköğrenimlerden, kısmında gösterilmesi gerekirken hiç teknik sınıfında yer almayan G bendine atılmıştır. Bu durum yan ödemeler kararnamesinde, en son Bakanlar Kurulunun "Ek ödemeye ilişkin karar"da da devam etmiştir. Bu uygulama kamuda çalışan ekonomistlerin moral ve huzurunu bozmaktadır. Gösterilmesi gereken (E) Teknik Hizmetler sınıfının 1c bendine alınması için gerekli mücadeleyi lütfen verelim. Yan ödeme kararnamesinde ekli cetvelleri hazırlayan maliye uzmanlarının yıllardır yapmış oldukları veya gözünden kaçırdıkları bu hatalı durum ve haksızlıklar bizleri Hizmetli=Ekonomist konumuna sokmuştur. Lütfen sesimizi ilgililere duyurun. Mağduriyetimizi ve sesimizi siyasilere ve bürokratlara lütfen iletin. Şimdiden teşekkürler..."
D. Baş

İPhone'umdan gönderiyorum

Rize İyidere Belediyesi halk otobüsü taşımacılığı yapan kişilerin hiçbir tanesinin SCR ve E Tipi ehliyeti bulunmazken nasıl oluyor da halk otobüsü kullanabiliyorlar? İnsanların canını hiçe sayıyorlar. Saygılarımla.
Duyarlı bir vatandaş-Rize

"Tek başına hayat mücadelesi"

Aydın Nazilli'den Ramazan Kayır, Ankara'dan Abdülmecit Yıldız, Konya Ereğli'den, Belkıs Uçaroğlu, Sakarya'dan Behçet Yıldız ve Ahmet Güneş, Ramazan Türkeş, Fatma Güler, İsa Özcan, Fatma Aydın, Erhan Damarlı, Selman Çelik isimli okuyucularımıza, iletişim bilgileriniz "Tek başına hayat mücadelesi" başlıklı yazıda ismi geçen Ferdane Hanım'a iletilmek üzere kayda alınmıştır. İlginize teşekkür ederiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.