Bir yıldır tutukluyuz mahkemeye çıkartılmadık

A -
A +
Sizlere bu faksı göndermekteki amacım tarafsız ve objektif olduğunuza inandığım içindir. Size başımıza gelen bir hadiseyi anlatacağım. Bizler 7 kişi, yani 7 insan yani 7 arkadaş, hayatımızın en güzel çağında üniversiteden cezaevine atıldık. Evet, tam bir yıldır cezaevinde bulunmaktayız. Ben ve yedi arkadaşım bu bir yıl içerisinde henüz mahkemeye çıkmış değiliz. Tamamen haksız ve keyfi bir biçimde cezaevinde bulunmaktayız. Üzerimize birisi ifade vermiş ve "bunlar örgüt üyesidir, propaganda yapıyorlar vb." demiş. Yani bir kimsenin hakkımızda verdiği yalan ifade ve iftiralar sebebiyle bir yıldan beri içerideyiz.
Halen mahkemeye çıkarılmayışımız bile bizleri boş yere cezaevine attıklarının kanıtıdır. Bizler 100. Yıl Üniversitesinde okuyan öğrencileriz. Üniversiteler özgür düşünce alanlarıdır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu yerlerdir, tabii ki başkasının özgürlüğüne engel olmadığın müddetçe.
Bizim bu tutuklanmamızda üniversite yönetiminin ve Emniyet içindeki paralel yapının da muhakkak parmağı olduğu kanısındayız. Zaten hep uydurma iddialarla insanları cezaevlerine attılar. Bizi tutuklatan kişi de bugün yargılanan isimler arasında. Bize bütün okulu bırakmamız gerektiğini aksi takdirde tutuklanacağımızı söylemişti. Biz de okullarımızı bırakmayacağımızı devam edeceğimizi söylemiştik. Şimdi halen tutukluluğumuz devam ediyor. Durumu sizlerin ve kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.
Mazlum Altınok/F Tipi Kapalı Cezaevi-Van

Saygıdeğer Milli Eğitim Bakanımıza 
"Bizler TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) mağdurları olarak evimizin yanındaki okula öğrencimizi gönderemiyoruz. Avcılar'da oturmamıza rağmen sistem bizim öğrencimizi Küçükçekmece'de bir okula atamış. Fakat defalarca nakil işleminde bulunduk bundan da bir sonuç alamıyoruz. Çünkü nakil talebinde bulunduğumuz okulun kontenjanı dolu. O okula gittiğimizde 40-50 civarında başka okula nakil talebinde bulunmuşlar ama okulların taban puanı çok çok yüksek olmasından dolayı kontenjan boşalmıyor. Bizim yerimize nakil talebinde bulunan öğrenciler biz nakil olmadığımız için bizim boşaltacağımız yere yerleşemiyorlar. Şu anda sistem kilitlenmiş durumda. Öğrencilerimizde istemedikleri okulda okumak istemiyorlar. Bizler çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Sizden talebimiz okulların taban puanlarının düşürülmesi ve bu mağduriyetlerin giderilmesidir. Diğer türlü, servislere mecbur bırakılacağız ve bir de servis parası ödeyeceğiz. Kaldı ki servis parası ödeyemeyen aileler var. Saygıdeğer Bakanımız, size güvenimiz tamdır ve inşallah bu sorunu çözeceğinizden eminiz. Bilginize arz ederim."
Neşet Danış-İstanbul

Sürücü Eğitmenliği Kursu Düzenlensin
"Geçen yıl Mayıs ayından bu yana İstanbul'da sürücü eğitmenliği kursu düzenlenmiyor.
Milli Eğitim Bakanlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettik ancak hâlâ tarih bile vermiyorlar. Sürücü kurslarının ihtiyaçları ortada ama maalesef ne hikmetse kurs açılmıyor.
En azından bu yıl için bir tarih belirlenirse ona göre hareket ederiz. Yetkililerden tarih verme hususunda bilgi istirham ediyoruz."
Hüseyin Yavuztürk-İstanbul

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
- Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
- Faks:  0212 454 31 00
- Email: birderdimvar@tg.com.tr


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.