EGM, Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığından

A -
A +

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığından açıklama:
18/01/2015 tarihinde www.turkiyegazetesi.com.tr internet adresinde yayınlanan "Tek Geçim Kaynağı maaşı olan biri olarak geçim sıkıntısına düştüm. "Adım sarhoşa çıktı" başlıklı haberde; "Cavit Çıtak isimli şahsın 26/08/2014 günü İzmir-Çorum seferini yaparken Emirdağ yakınlarında trafik ekiplerinin yapmış olduğu alkol kontrolünde, 0,30 promil alkollü olduğu gerekçesiyle sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu ve daha sonra polis nezaretinde Emirdağ Devlet Hastanesine gittikleri ve doktor raporunda alkollü olmadığı, sürücü belgesinin tarafına iade edilmesini talep ettiğinden mahkemeye yönlendirildiği" konu edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak yapılan işlemle ilgili tüm belgelerin incelenmesi neticesinde;
1. Denetimin trafik ekibince aylık çalışma programına uygun olarak yapılan alkol uygulaması esnasında saat 02.50 sıralarında 06 DV 0349 plakalı otobüsün uygulama noktasında durması üzerine ekip personelince duran Cavit Çıtak'tan sürücü belgeleri istenerek alkol kontrolü yapıldığı,
2. Alkol testi sonucu araç sürücüsünün 0.30 promil alkollü olduğunun tespit edildiği,
3. Sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinden HB-647929 seri nolu makbuzla cezai işlemin uygulandığı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinde "Hususi otomobil dışındaki araçları alkollü olarak kullanan sürücüler bakımından promil alt sınırı 0.21 olarak uygulanır" hükmüne istinaden sürücü belgesinin 1'inci kez alkollü olarak araç kullanmaktan 6 ay süreyle geçici olarak geri alındığı,
4. Sürücünün alkol sonucuna itiraz ederek tekrar üflemek istediğini beyan etmesi üzerine Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 97'nci maddesinin (f) bendinde yer alan "Teknik cihazla yapılan ölçüm sonucuna itiraz edilmesi durumunda tekrar ölçüm yapılmaz, yapılan işlemlere itiraz 30/05/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 27'nci maddesi kapsamında ilgili mahkemelere yapılır" hükmüne istinaden tekrardan ölçüm yapılamayacağı bildirildiği, şahıs hastaneden doktor raporu almak istediğini beyan etmesi üzerine polis nezaretinde aynı gün saat 03.25 sıralarında hastaneye intikal edildiği,
5. Bahse konu kontrolde kullanılan alkolmetre cihazının kalibrasyonunun 03/07/2014 tarihinde yapıldığı ve 03/01/2015 tarihine kadar geçerli olduğu,
6. Sürücü Cavit Çıtak bahse konu işlemin iptali istemiyle Mahkemeye itiraz dilekçesi vermiş olduğu, konuyla ilgili mahkeme safhasının devam ettiği anlaşılmıştır.
Netice olarak; trafik ekibi tarafından yapılan işlemlerin mevzuata uygun olarak yapıldığı görülmüştür. Bilgilerinizi rica ederim."
Hamza Altıntaş
    
Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü
Sayın Altıntaş, telefonla da arayıp konuya verdikleri önemi ve bir vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu ise elbette giderilmesi lazım geldiği düşüncesiyle A'dan Z'ye konuyu araştırdıklarını ve sonucu bizimle paylaşmak istediklerini bildirme nezaketini göstermişlerdir. Bu hassasiyet için Emniyet teşkilatımıza ve Başta Hamza Altıntaş müdürümüz olmak üzere tüm Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi çalışanlarına Gazetemiz adına teşekkür ediyorum.

Bu yayınlar bilinçli olarak mı yapılıyor?

 Sevgili Feridun Ağabeyciğim, son zamanlarda dizilerde ve güldürü programı adı altında skeçli yayınlarda sürekli dini konular espri konusu yapılıyor. Hassasiyetin en üst düzeyde olduğunu düşündüğümüz TRT'de bile böyle durumlar yaşanabiliyor.

Yine son haftalarda vizyona giren sinema filmlerinde ve "kertenkele" gibi dizilerde sıkça imamlar alay konusu yapılmaya çalışılıyor. Bilerek veya bilmeyerek hem kendi inançlarına hem de izleyenlerin inançlarına zarar veriyorlar.

Bu vesileyle vatandaşlarımızı uyanık olmaya ve izledikleri programlara dikkat etmeye davet ediyorum. Bir şey yapamıyorlarsa bile en azından televizyon karşısında böyle durumlarla karşılaştıklarında sesli olarak eleştiri yaparlarsa orada bulunanlar da bu hassasiyetin farkına varır. Önemli bir farkındalık oluşur.

Ayrıca program sunucuları ve dizi oyuncuları neden ekranlara günün her saatinde cinselliklerini ön plana çıkaran kıyafetlerle çıkıyorlar? "Bütün bu yayınlar bilinçli olarak mı yapılıyor?" diye düşünmeden edemiyor insan.
Mesut K./Çorum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.