Buna hakkınız var mı?

A -
A +

Hakemin parası 16 Aralık 2011'den bu yana ödenmiyor. Gözlemcinin de!.. (Tam 84 gündür) Temsilcinin parası 3 günde yatıyor. TFF'den 15 bin TL alacağı olan hakemler var. Hakem arıyor, TFF'de muhatap yok. Gelir olarak hakemle futbolcuyu karıştırıyorlar galiba. Hakemin kredi kartının limiti 3-5 bin TL. Kasada 39 milyon TL var. Hakeme para yok. Şunun hesabını soracak MHK gelmedi bu memlekete! MHK Başkanı neden dışarıdan? Buna hakkınız var mı?
Yaklaşık son 10 yılda hakemliği bırakan FIFA hakemlerinin hiçbiri iyi ayrılmadı. (FIFA olmayan son Bünyamin Gezer de dahil.) Hepsi giderken MHK Başkanı'nı ya da TFF'yi suçlayarak gitti. MHK Başkanları, bu istifaları ya ekrandan ya da medyadan öğrendi. Bıraktırılanlar da oldu. Son yıllarda hatırladığım kadarıyla Sabri Çelik, Oğuz Sarvan ve Muhittin Boşat normal veda ile bıraktılar. Serdar Çakır, 2000'de MHK Başkanvekili olduğu için kendi iradesiyle bırakmıştı. Tatlı bırakan yok! Nedense etektekiler iş bittiği gün dökülür. Helalleşme asla olmaz. Bu yapı, daha çoook dışarıdan MHK Başkanı getirecektir. Faal hakemken söyleyemediklerini, daha sonra söylemek "bu aralar" çok moda!. Bir jübileyi ya da bir veda yemeğini beceremeyen bu camia daha çok sürpriz MHK başkanlarına hazır olsun. Makamlar çekicidir! (Bu yazı, bu sütunlarda 19 Ağustos 2011 tarihinde yayınlanmıştır.) Pazartesi günü Hakem Derneği'nin İstanbul'daki iftarına katıldım. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, iftardan önce hakemlerle bir toplantı yaptı. Ben toplantının yapıldığı salona girmedim. Toplantının mahrem olacağını düşündüm. Daha sonra kurul üyeleri Bedri Dölkeleş ve Zihni Aksoy'un da orada olduklarını öğrendik. Bir önceki kuruldan Yüksel Okçuoğlu oradaydı. 2 yıl önce Antalya'daki bir devre arası semineri gözümün önüne geldi. Yusuf Namoğlu o zaman mentördü. Yüksel Okçuoğlu da MHK Başkanvekiliydi. Namoğlu'nun etrafında bir tek kişi yoktu. Okçuoğlu'nun etrafı insan kaynıyordu. Son iftarda Namoğlu'nun etrafı yoğundu. Arabasının etrafı etten duvardı. Uğurlamak ve dokunmak için yarış vardı. Okçuoğlu sade bir şekilde dernek binasından uzaklaşıyordu. Yadırgamıyorum. Bu siyasette, bürokraside de böyledir. Sadece bir durum tespiti yapmak istedim. Gaza getirme tekniği! "Adamsa bağlansın yayına! Ki adamdır." İstenilen kişi 5 dk. içinde canlı yayında. Aman dikkat!.. Futbol Federasyonu, kiralık çok tuhaf bir binada hizmet vermeye çalışıyor. Bir tarafı eczane, bir tarafı oto tamir servisi. Birileri bu binayı çok övüyordu. MHK'nın ikamet edeceği bina önemlidir. Fiziki şartlar önemlidir. MHK mutlaka izale olmalıdır. Hiçbir şüpheye mahal bırakmamalıdır. Aksi takdirde yıpranma, MHK-TFF ilişkisinden başlayacaktır. Bizden söylemesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.