Her hafta üstüne koyuyor

A -
A +

Trabzonspor'un geçen sezondan bu yana en büyük farkı kadro istikrarının yakalanmasıdır.

Rakibe pozisyon veriyor mu? 
Veriyor! Her maçta kaleci Onur kurtarıyor mu? Kurtarıyor!
Bunlar kabul.
Ama kadro istikrarı, bazı futbolcuların performansının her hafta artmasını sağlıyor. Bosingwa ve Yusuf gibi iki oyuncuyu da düşündüğümüzde Trabzon ligde ve Avrupa'da kadro itibariyle çok eksik sayılmaz. Erciyes karşısında Malouda, Olcan ve Onur iyinin iyisiydiler.
Erciyes boş bir takım değil. Bir kadro bütünlüğü olan bir ekip. Dün maçı alabilirlerdi, en azından maça ortak da olabilirlerdi.
Vleminckx'in iki yüzde yüzlük gollük şutunda kaleci Onur gole izin vermeyince maç Trabzon'a döndü. Devre Trabzon'un 1-0 üstünlüğü ile bitmiş olsa da soyunma odasına tedirgin gitti.
Maç ortadaydı. Erciyes savunması ve kalecisi maçın 56.dakikasında elbirliğiyle öyle bir gol yediler ki; Trabzon'a bundan büyük ikramiye olamazdı. Trabzon rahatlamıştı. Ama maç kopmamıştı!
Neden mi? 59'da Yasin Öztekin, 25 metreden Onur'u avladı. Trabzon için panik, Erciyes için ümit dolu dakikalar başlamıştı.
İşte burada devreye Trabzonspor savunmasının aşırı dikkatli ve temkinli futbolu devreye girdi. Erciyes'e top kullandırmadılar. Orta sahada durdurdular. İlk yarıdaki Erciyes, ikinci yarıda hiç yoktu. Bunda Trabzon'un payı büyüktü. Hele 3'üncü Trabzon golü Avni Aker'de 3 puanı Trabzon'a perçinlemiş oldu.
Son söz; ilk yarı Erciyes, ikinci yarı Trabzon vardı.

MAÇIN ADAMI
Malouda

KIRILMA ANI
Vleminckx'in 2 şutu 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.