Zekeriya Alp hiç kimseyi satmadı!

A -
A +

MHK'yı, hakemleri, tayinleri, gözlemcileri, olanı biteni istesem de istemesem de oldukça yakından takip ediyorum.       
Bir kere şunu ifade etmeliyim:
MHK Başkanı Zekeriya Alp'e karşı hakemlerin sevgi ve güvenini ölçecek olsak, bu oran yüzde 90'ları rahatlıkla bulur... Şu anda en mağdur olan hakem dahi Zekeriya Alp'in hep yanlarında olduğunu kabul ediyor.
Hakemlerin en savunulmayacak oldukları noktada dahi Zekeriya Alp, şu ana kadar onlara hep sahip çıktı ve hep destek oldu.
Kurulundaki üyeleri satmadı. Medyadan ve Federasyondan gelen en tahrik edici eleştiriler karşısında ya sahip çıktı ya da yorum yapmaktan kaçındı. Bütün ihmalleri, kabahatlari kendisi üstlendi.
Biz geçmişte kurulunu, hakemini, gözlemcisini satan ne MHK'lar gördük. Hatta, MHK'sını satan TFF Başkanları tanıdık!
Başkan Alp, gözlemcilerin performansını da yakından takip ediyor. Elinde artık ciddi veriler var.
Bana öyle geliyor ki Zekeriya Alp, sabırla ligin tamamlanmasını bekliyor. Çok radikal hamleler yapması beklenebilir. Hakemden, gözlemciden, kuruluna kadar...

Merak etmeyin eleştireceğim de!

Bir dakika sakin olun; yukarıdaki satırlardan sonra tabii ki haftanın hakem tayinlerini kritik edeceğiz.
Geçen hafta G.Birliği-Sivas maçını yöneten Tolga Özkalfa'nın bu hafta maç alması ben dahil herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Tolga Hocam biraz hassastır. Bana alınganlık göstermesin. Maçtan sonra Roberto Carlos'a elini uzatmaması bile maçı iyi yönetemediğinin işaretidir. Her ne olursa olsun, o eli havada bırakmamalıydı.
Tolga Özkalfa bu hafta maç aldıysa, Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Kamil Abitoğlu, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Süleyman Abay, Deniz Çoban, Özgür Yankaya da maç almalıydılar.
MHK'nın bir planlaması olabilir. Gelecek haftalar dikkate alınmış da olabilir. Buna da kabul... Ama bu saydığım isimler moral ve motivasyon olarak sıfırlanmışlardır.
Hatta gelecek haftalardaki performansalarını etkileyecek ölçülerde...


Tayinlerle ilgili birkaç ayrıntı

> Bülent Yıldırım'ın ekibi (Ekrem Kan-Asım Yusuf Öz) Kayseri-Erciyes maçı sebebiyle bozulmamalıydı. Eğer Ekrem Kan'ın cezası varsa bir sonraki haftaya ertelenebilirdi. MHK'nın elinde kuyumcu terazisi yok ya!
> Çağatay Şahan, Süper Lig'de üst üste 4. maçına çıkıyor. F.Bahçe-Erciyes maçı MHK'nın güvenini gösteriyor.
> Deniz Çoban 21.haftada ders niteliği taşıyan bir Eskişehir-Sivas maçı yönetti. O gün bugün ortalıkta yok! Acaba PTT 1.Lig'de kural hatası yaptı da bizim gözümüzden mi kaçtı? Ya da ağzıyla kuş tutmayı mı öğrenemedi bir türlü?
> Özgür Yankaya, 20.haftadaki Bursa-M Park Antalya maçından sonra PTT 1.Lig'e abone oldu. Bu hafta hiç yok!

Af çıktı!

> Abdullah Yılmaz, 17.haftadaki (G.Antep-Bursa) maçından 3 ay sonra K.Paşa-G.Birliği maçına çıkıyor. Geçen hafta da ilk defa 5.hakemliği tatmıştı.
> M.İlker Coşkun, 14.haftadaki (Erciyes-Eskişehir) maçından tam 10 hafta sonra maç almış (Akhisar-M Park Antalya).
> Serkan Çınar, kupada çok kötü bir Eskişehir-Bursa maçı yönetmişti. MHK zorlu bir Konya-G.Antep maçıyla bir şans daha vermiş.

Sırp bile işin farkında!

 "Trabzon-F.Bahçe maçının hakemi kim olacak çok merak ediyorum. Kendisine gerçekten kolaylıklar diliyorum. Çünkü işi inanılmaz zor. Onun yerinde olmayı hiç ama hiç istemezdim."
(Milorad Mazic - Sırp Hakem)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.