50 yıldır böyle bir maç görmedim!

A -
A +
50 yıldır böyle bir 
maç görmedim!

Önceki gün Üst Klasman Hakem Semineri vardı. Orada UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg hakemlere derbi maçı için şunu söylemiş:
"50 yıldır futbolun içindeyim. Futbol oynadım, hakemlik yaptım. Hollanda MHK Başkanlığı yaptım. Mentörlük yaptım. Yüzlerce derbi seyrettim. Gözlemcilik yaptım. UEFA Hakem Kurulu'nda görevim devam ediyor. 50'ye yakın ülkede hakem izledim, maç yönettim. Pazar günkü G.Saray-F.Bahçe maçı gibi iyi niyetli olmayan futbolcuların olduğu bir maç izlemedim. Bundan kötüsünü görmedim."
Bu ayıp hepimize yeter!

Melo diliyle mesaj verdi

O dil, ne hakeme ne de Emre'ye! Melo o dili kimse kızmasın ama hepimize birden kardı. 
Melo dedi ki:
"Ben bu ülkede 3 sezondur böyle at oynatıyorum. Kiralıktım, satın alındım. Hakeminiz beni atamaz. Atarsa, hakem suçlu olur. Sizin ülkenizde futbol böyle oynanıyor. İtalya'da gayet uysal, Şampiyonlar Ligi'nde kuzu gibi oluyorum. Bana dokunamazsınız. Bana kim ceza verebilir ki? Kulübüm, başkanım, yönetimim hepsi dimdik arkamda duruyor. Ben sahada yüreğimle oynuyorum. Türkiye'de her taraftar benim gibi futbolcusu olsun istiyor."


Lütfen hakemi 
rahat bırakın!

Bülent Yıldırım hakkında çok yazıldı, çok konuşuldu.
Maalesef analizlerin yüzde 90'ı bilgiye dayanmıyor!
Bizim de birkaç tespitimiz olacak.
1) Bülent Yıldırım ve ekibi maç planlarında 200 madde halinde olabilecekleri ve alacakları tedbirleri yazsalardı... Hatta Bülent Yıldırım; Pierluigi Collina'dan, Markus Merk'den, Oğuz Sarvan'dan, Jaab Uilenberg'ten, Cüneyt Çakır'dan da maç öncesi "dikkat etmeleri gereken konuları" hatırlatmalarını isteseydi... Herhalde içlerinde "Aman dikkat edin. Bu Melo, rakibine kart gösterttikten sonra dilini çıkarabilir, bunu kaçırmayın" diyen çıkmazdı. Bu enstantane milyonda bir olabilecek bir görüntü. 
2) Bu sezon Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz ve Ekrem Kan başarılı bir ekip oldular. Kadıköy'deki F.Bahçe-G.Saray maçında 5-6.hakemler Süleyman Abay ve Deniz Çoban'la müthiş bir ekip çalışmasına imza atmışlardı. Bu başarı Collina'nın dahi dikkatini çekmemiş miydi?
Ey MHK, bu derbiye madem Bülent Yıldırım'ı atadınız. Bu atama müthiş de kabul gördü. Bu ekibi niye bozarsınız?
Bu işte ekibin ne kadar önemli olduğunu kavrayamadıysanız inanın çok yazık!
3) Bülent Yıldırım toplam 16 kart gösterdi. 12 sarı, 2 tane ikinci sarı, 2 de kırmızı... 16 kart da doğru... Böyle bir tabloda hakeme sıra gelmez. Bir hakem çıkardığı 16 kartta da haklıysa; bu maçta hakem değerlendirme şansı kalmamıştır. 
Bazı yorumcular da artık Muğlalı ya da Urfalı kuşlarını değiştirmeli... Kendilerini güncelleyecek kuşlar bulmalı. Komik durumlara düşüyorlar.

Kötü haber iyidir!
Amerikalıların bir sözü var:
"Bad news is good news."
Yani, "kötü haber iyidir."
Bizim medya iyi habere itibar etmez pek... 
Oğuz Sarvan, geçen hafta Real Madrid - Dortmund Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında gözlemciydi.
Bernabeu Stadı'nda İngiliz hakem Mark Clattenburg'ı izledi, not verdi.
Bu haber, TFF sitesinde yer aldı ama hiçbir gazete haberi kullanmadı.
Sanki bizim gözlemcilerimizin ömrü Şampiyonlar Ligi'nde hakem izlemekle geçmiş! Bu yüzden haber değeri yok galiba!

Teşekkürler 
Zülfikaroğlu!

Geçen hafta İstanbul'daki hakemlerin antrenman sahası ve yaşadıkları yetersiz tesis sıkıntılarını dile getirmiştim.
Federasyonun bu işlerden sorumlu yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu aradı ve konuya TFF olarak büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Hakemlerden hiçbir şeyi esirgemediklerini ifade etti. Ve Beylerbeyi'ndeki soyunma odalarının derhal bakıma alınacağını söyledi.
Bu konuşmayı cuma günü yaptık. Salı günü antrenmana giden hakemler tesisi tanıyamamış!
Askılıklar, duşlardaki eksiklikler giderilmiş... Boya badana yapılmış...
Teşekkürler!
Bu saha 150 hakem için son derece küçük. Adeta halı saha ebatlarında. Dileğimiz o ki TFF bu konuyu da dikkate alacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.