FETÖ’nün kamikazeleri ve “surda açılan delik”

Sesli Dinle
A -
A +
Saadet Partisi’nin televizyon kanalı TV5’in programcılarından Mehmet Ali Kayacı, 4 gün önce firari FETÖ’cü Hakan Şükür’ü programına çıkardı.
 
2019’a kadar Sözcü gazetesinde çalışan ve oradan da TV5’e geçen Mehmet Ali Kayacı programını açıp konuğunun eski millî futbolcu ve Türkiye’de çok sevilen bir insan olduğunu belirttikten sonra “Ben hakem de değilim, hâkim de. Soru sorarken sizi incitmek istemem” diye sözlerine başladı. Hakan Şükür’ün firari bir FETÖ’cü olduğunu ise söylemedi.
 
Buraya kadar okuduklarınızda size hiçbir yorum yapmadan olan biteni aktardım. Kısa bir bilgi tazeleme.
 
Bir firari teröristin ekranlara çıkarılıp konuşturulması büyük tepki çekti. RTÜK ve Savcılık soruşturma başlattı. Sosyal medyada TV5 ve program sunucusu şiddetle kınandı.
 
Bu bir suçtu.
 
Ne yapmaya çalışıyordu Saadet Partisi’nin kanalı?
 
Aslında sorunun cevabı belli:
 
FETÖ’cüleri ülkede masumlaştırmak, onların ekranlara çıkabiliyor olmasını normalleştirmek için buzkıran görevini üstlenmekti.  Gerçi Şebnem Korur Fincancı gibileri dâhil pek çok kişi firari FETÖ’cülerin YouTube yayınlarına çıktığı hâlde haklarında hiçbir soruşturma açılmamış olmasının verdiği cesaret de vardı ortada. Fincancı firari FETÖ’cü Erkam Tufan Aytav’ın YouTube kanalına çıkıp uzun uzun konuştuktan sonra veda ederken “Daha güzel günlerde birlikte olmak ve dayanışmak dileğiyle” demeyi de ihmal etmemişti.
 
Hakan Şükür bu konuda en ideal isimdi. Eski millî futbolcu, FETÖ’cülüğü tescillenmeden önce halk tarafından seviliyordu. O duyguyu yeniden canlandırarak ve FETÖ’cülüğünü de es geçerek pekâlâ kullanılabilirdi. Bu yüzden daha önce ünlü bir YouTuber olan Oğuzhan Uğur bu işe kalkışmış, siyasetçileri programlarında ağırlamanın verdiği heyecanla Hakan Şükür’ü davet etmişti. Hakan Şükür tabii ki balıklama atlamıştı üzerine teklifin. Ancak Oğuzhan Uğur önceden duyurduğu için gelen tepkilerden dolayı ve FETÖ’cülerin Ergenekon davasında yargılayıp hapse attığı emekli asker olan babası Hasan Atilla Uğur’un karşı çıkması üzerine “Hata ettim” deyip vazgeçmişti. Oğuzhan’ınki masumane bir girişimdi. Acemice Hakan Şükür’e programda suçunu itiraf ettireceğini ummuştu hazırcevaplığı ve zekâsı sayesinde. Ama Oğuzhan FETÖ’deki örgüt aklının ve takiyeciliğin  doktora seviyesinde  olduğunu bilmiyordu. Hakan Şükür’ün kendisini meşrulaştırma ve aklanma enstrümanı olarak göreceğinin farkında bile değildi. Oğuzhan Uğur’un her videosunun birkaç milyon izlendiği düşünülürse nasıl insanların aklını yalanları, iftiralarıyla karıştırabileceğini hesaba katmamıştı. Nitekim babası ona “Bir gencin bile aklını çelse bu ziyandır” demiş.
 
Açıkça baştan koyalım:
 
Hakan Şükür dâhil tüm FETÖ’cülerin konuşacağı tek yer var:
 
Türkiye’deki bağımsız ve tarafsız Türk mahkemeleri.
 
İtirafçı olacaklarsa da Türk yargısı önünde olurlar. Televizyon ve YouTube kanallarında değil.
 
Dediğim gibi, onların tek amacı meşrulaşmak ve Türkiye medyasında görünür olmayı normalleştirmek.
 
Yok öyle yağma.
 
Nitekim TV5 kanalına çıktıktan sonra söylediği bu düşüncelerini net biçimde ortaya koymaktaydı:
 
“Surda bir gedik açtık. Kırdım zincirimi, hoş geldin hürriyet.”
 
FETÖ’cü Hakan Şükür ne yapıldığını bu sözüyle çok iyi anlatmış.
 
Peki, buna alet olan, FETÖ propagandasına çanak tutan, zemin hazırlayan kim?
 
Saadet Partisi’nin kanalı TV5 ve onun program sunucusu Mehmet Ali Kayacı.
 
Anlaşılıyor ki FETÖ’cüler istediğinde Türkiye’de bu işi yapmaya teşne pek çok kamikazenin olduğu bir sır değil.
 
Sunucu Mehmet Ali Kayacı ise Hakan Şükür’ün firari bir FETÖ’cü olduğunu bile söylemeden başlattığı programda yukarıda yer verdiğim üzere tam bir FETÖ ağzıyla konuştu. ByLock kullanan bir örgüt mensubu olsaydı, daha farklı konuşmazdı.
 
Programı bitirirken ettiği şu lafa bakın:
 
Erdoğan “Allah bizi affetsin” demişti, acaba onu affeden Allah, iki milyon terörist denen insanı affeder mi? Mehmet Ali Kayacı’ya göre Türkiye’de FETÖ’cü diye suçlanan iki milyon insan var ve onlara bu devlet “terörist” diyor.
 
FETÖ ağzı diye boşuna söylemiyorum.
 
Türkiye’de FETÖ’cü teröristler cezaevinde, kalanı yurt dışında. Onlardan biri de Hakan Şükür. Sen de onu ekrana çıkardın. Utanmadın çünkü bile isteye yaptın.
 
TV5 yönetimi skandalın ardından programı silmiş ve bir bildiri yayınlayarak Hakan Şükür’den haberdar olmadıklarını söylemişler.
 
Yalanınızı seveyim!
 
Dürüstlük, ahlak ve onur, erdemli olmanın en değerli hazineleri.
 
Bu kadar vahim bir konuda sizi bilgilendirmeyen programcılarınız varsa kovun onları. Ama bu türden adamları özellikle seçerek aldığınız için kendinizi sorgulayın. Dahası var. Hadi haberiniz olmadı, inandık diyelim. Allah’ın bir kulu da yayın başladıktan sonra sizi arayıp haber vermedi mi? Siz yayını izlemediniz mi?
 
İnsanları aptal yerine koymanın daniskası bu.
 
Saadet Partisi giderek bir çukurun dibine doğru yuvarlanmaya başladı.
 
Kripto bağlantılarla gidilecek yolun mesafesinin hayli kısa olduğunu onlara hatırlatacak biri çıkar mı acaba? İçeriden tabii.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.