Gizli kapaklı ve alengirli işler Kraliçesi neden bu kadar öfkeli?

Sesli Dinle
A -
A +

Önce fotoğraf yayınlandı.

 

Yer, Meclis’teki HDP grubunun odası. Bir tarafta HDP’liler, karşısında da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz.

 

Görüntü AK Parti tabanında da şaşkınlığa sebep oldu ve tepki gösterenlerin sayısı hayli çoktu.

 

Muhalefet ne diyeceğini bilemez hâlde iki gün bekledi. Dünden itibaren şakımaya başladılar. Konuşmalarında iki tema ağır basıyordu.

 

İlk önce akla gelen “Bu görüşmeyi kendi lehimize nasıl çevirebiliriz?” düşüncesiydi, ardından da KORKU ve PANİK havası. Şu soru muhalefet sıralarında sıklıkla sorulmaya başlandı:

 

“Acaba AK Parti ile HDP arasında yeni bir ittifakın temelleri mi atılıyordu ve biz HDP olmazsa nasıl seçimleri kazanacağız?”

 

 

 

MERAL AKŞENER’İN ÖFKE NÖBETİ

 

 

 

Ardından bir zincirlerinden boşalmışlık hâliyle AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı’nı suçlama yarışı başladı.

 

Hele Meral Akşener! Ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almadovar’ın “Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar” filmindeki kadınlara benzettim hâlini. Âdeta öfke nöbeti geçirircesine şöyle diyordu:

 

“Başı sıkışınca vesayet diyenlerle, başı sıkışınca demokrasi diyenler, yine bir arada. Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda açılımcılar kumpanyası! Zaten hiç ayrılmadılar ki. Zaten hiç küsmediler ki. AK Parti ve HDP milletvekilleri, Sayın Erdoğan’ın direktifleriyle başlayan, Anayasa yapım süreci için, bir araya gelip oldukça mutlu, neşeli ve sevinçli, bir görüntü vermişler. Ne diyelim, Allah bozmasın.”

 

Doyamamış, daha yarım saat konuşmuş bu konuda. Akşener’i anlamak güç değil. Gizli kapaklı ilişkilerin ve son ortaya saçılan video kaydında ortaya çıktığı üzere darbeciliğin kitabını yazmış biri olarak şarkıdaki  “Yalanımı sevsinler, yalansız dönmüyor dünya” sözlerinin hakkını veriyor.

 

 

 

AK PARTİ’NİN GÖRÜŞMESİ, ANAYASA’YA İLİŞKİN VE AÇIKTI

 

 

 

Oysa o görüşmenin sebebi belli:

 

1-AK Parti, başörtüsü ve evliliklerin kadın ve erkek arasında yapılacağına dair Anayasa değişikliği teklifini sunmak için Meclis’te grubu bulunan tüm partilerle görüşmüştü. HDP de onlardan biriydi.

 

2- HDP ile yapılan görüşme, Anayasa değişikliğine münhasır olarak, şeffaf ve açık biçimde yapılmış, iki madde için destek istenmişti.

 

3-HDP iki madde için de destek vereceğini ifade etmişti. Evliliklerin kadın ve erkek arasında yapılacağına dair Anayasa değişikliği teklifine önce LGBT “hassasiyeti” nedeniyle mesafeli dursalar da aldığım bilgiye göre Doğu ve Güneydoğu’daki tabanında “HDP eş cinsel evlilikleri onaylıyor” dedirtmek istemeyecekleri belirtiliyor.

 

 

 

CHP VE İYİ PARTİ’NİN HDP İLE KAPI ARKASI İLİŞKİLERİ

 

 

 

Ama CHP ve İyi Parti’nin HDP ile ilişkileri şeffaf ve açık değildi. Tamamen HDP’nin seçmen tabanının desteğini almaya yönelikti.

 

2018’den beri HDP’lilerle al takke ver külah kapı arkalarında aşna fişne yapıp iş aleniyete döküldüğünde “Hiçbir ilişkimiz yok, yalan bu yalan” diye yırtınmışlar, ama öte yandan da HDP’nin oylarıyla belediye başkanlıkları ve milletvekilliklerini de cebe indirmişlerdi. "Metres" muamelesinden sıkılan HDP’liler de “ikinci kadın”lar gibi ifşacı rolünü üstlenmişler, İyi Parti ile yaptıkları Anayasa görüşmelerini basına sızdırıp “Bizim oylarımızla geldiniz o başkanlıklara” diye sürekli diyet istemeye başlamışlardı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aslında bu konuda daha açıktı ve terör suçlusu Selahattin Demirtaş’a “Şeref madalyası” takacağını söyleyecek kadar kendinden geçmişti. Ama İyi Parti sıkıntılıydı. Lâkin buna rağmen İyi Parti-HDP ilişkileri çok yoğun oldu. Akşener’in öfkesi boşuna değildi. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan HDP oylarını almak garanti gibi görünürken her şeyin başa sardığı korkusuyla yerinden zıpladı.

 

 

 

İYİ PARTİ VE HDP’NİN 2018’DEKİ ORTAK ANAYASA ÇALIŞMASI NASIL İFŞA OLDU?

 

 

 

Oysa 2018’de CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi, aralarına HDP’yi de alarak GİZLİCE Anayasa çalışması yapmışlardı. Çalışmayı modere eden CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu CNN Türk’te yaptığı açıklamada ORTAK PAYDALAR RAPORU başlığını taşıyan bu Anayasa çalışmasını açıklamış, aralarında İyi Parti’nin de olduğu dört partinin bu çalışmada imzasının bulunduğunu bildirmişti. İyi Parti’nin HDP ile bu kripto ilişkisi dönemin İyi Parti Başkan Yardımcısı Âdem Taşkaya tarafından da doğrulanmıştı.

 

İyi Parti’nin Ağustos 2019’da yaptığı Olağanüstü 4. Kongresinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın affedilip ev hapsine çıkmasını teklif eden, hatta Öcalan'ın villada oturabileceğini, kendisine sekreter, danışman tahsis edilmesi gerektiğini belirtip Öcalan'ı Kürt halk önderi olarak göstererek terör örgütü üyelerine af getirilmesini isteyen Salim Ensarioğlu'nu Divan Kurulu Siyasi İşler Başkanı yapan da bizzat Meral Akşener’in kendisi değil miydi?

 

AK Parti karşıtı gazeteci Veysi Dündar da İyi Parti'nin üst düzey yöneticilerinin, HDP'lilerle aynı masada bir araya geldiği iddia etmişti. Bu isimler İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Selda Tandoğan Demirel, dönemin İyi Parti il yöneticileri Havva Günaydın Lakutoğlu ve Cemil Albaş, HDP'li Hüda Kaya ve Nurten Ertuğrul’du.

 

Kısaca medyaya açık ve şeffaf biçimde yapılan bir toplantı, gizli kapaklı ve alengirli işler Kraliçesi, entrikanın kitabını yazacak kadar “yetenekli” olan Meral Akşener’in tüm ayarlarını bozmuş görünüyor.

 

İşi bundan sonra daha da zor. AK Parti görüşür geçer. Ama İyi Parti? Hele HDP’lilere söylediği laflardan sonra...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil11 Kasım 2022 16:22

Sayfadaki reklam panosundan dolayı yazıyı okuyamıyoruz. Bu nasıl iş!

Musa10 Kasım 2022 14:53

Helal olsun ????????

Musa10 Kasım 2022 14:53

Helal olsun ????????