Suçluyorum! Bu çocukların ölümünden sizler de sorumlusunuz!

Sesli Dinle
A -
A +

Bundan 123 yıl önce, ünlü Fransız Yazar Emile Zola’nın, hapse atılan subay Alfred Dreyfus’ün suçsuzluğunu savunan ve L’aurore gazetesinde yayınlanan J’accuse (Suçluyorum) başlıklı makalesinden (açık mektup) sonra başına gelenleri hatırlatacak bir başlık bu, biliyorum ama köprülerin altından çok sular aktı artık. Üstelik konu politik değil, insani.

 

Yani çok daha önemli.

SUÇLUYORUM!

Madem her şeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan bekliyorsunuz, madem onun iki dudağının arasından bir sorun dile getirilmeden sizler asla ve asla tek kelime etmeyip ülkemiz çocuklarının vahşi bir hayat formuna dönen sokaklarımızda tek tek avlanıp öldürülmesine sessiz kalıyorsunuz;

 

Madem o çocuk katliamının arkasındaki bir avuç ruh hastası ve milyar dolarlık çıkar lobilerinin sesini o çocukların çığlıklarından, anne-babalarının feryatlarından daha fazla işitiyor ve sağıra yatıyorsunuz; EVET, SÖZÜM SİZE AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ!

 

Bir çocuk öldürülüyor. Bir insan yavrusu. Bir anne kuzusu.

 

Her gün.

 

Sokaklarda ve herkesin gözü önünde hem de.

 

Sizlerin de çocukları var. Empati yapar mısınız?

 

Nasıl bir duyarsızlıkla ve soğukkanlı biçimde bu çocukların ölümünü arenada maç seyreder gibi seyrediyorsunuz? Sırf o çocuk sizin değil diye konforlu koltuklarınızdan, en umursamaz hâlinizle olan bitene duyarsız kalabiliyorsunuz? Güya halkın vekilisiniz.

 

Açık konuşayım.

 

Siz değil halkı kendinizi bile temsil edemezsiniz! Bu yılın başından beri başıboş sokak köpekleri 25’ten fazla çocuğu ve yetişkini parçalayarak öldürdü ya da ölümüne sebep oldu kaçarken bir aracın altında kalması nedeniyle. Yüzlerce çocuk ve yetişkin, bazıları ağır olmak üzere yaralandı, sakat kaldı.

 

Sizin aymazlığınız yüzünden.

 

Son olanı yazalım.

 

KUDUZLA YENİDEN TANIŞIN

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde 10 yaşındaki Mustafa Erçetin ile 9 yaşındaki Polat Ergün adlı iki çocuk, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çocukların köpek ısırması sonucu ölümcül kuduz hastalığına yakalandıkları belirlendi. Tedavileri Ankara’da sürüyor, birinin durumu ağır. Hacettepe Üniversitesinden Prof. Bülent Cengiz üç test yaptıklarını, ilk ikisinin negatif çıktığını ama üçüncü testin pozitif çıktığını ve çocukların kuduz olduğunun kesinleştiğini açıkladı.

 

Niğde ve Ağrı’da da kuduz vakaları görüldü. Uluslararası kuruluşlar ve devletler Türkiye’ye giden vatandaşlarını köpek saldırıları ve kuduz vakaları için uyarıyor.

 

Sizin çocuklarınız, yakınlarınız güvenli değil mi? Sokak köpeklerinin saldırısına uğramayacak yani...

 

Onlara göre köpeklerin sokaklarda bulunmasında bir sakınca yok...

 

Sokak köpekleri için hava hoş. Çocuklar yoksa yerine kedileri, olmazsa çeteler hâlinde ormanlara dalıp sincapları, tavşanları parçalayıp karacalara musallat olabilirler. Acaba o milletvekiliniz sincaplara, kedilere, tavşanlara ve diğer yaban hayvanlarına da insanlara önerdiği gibi “Köpek görürseniz ağaç pozisyonu alın” diye öneride bulunur mu?

 

SESSİZLİĞİNİZ ÖLÜME ORTAK OLMAKTIR

Ama emin olun, ölen her çocuk, bu sessizliğinizin kurbanı.

 

Bakın, sizlere oy veren “canlı türü”nden bahsediyorum: İNSAN!

 

Tınmadınız, umurunuzda değil, anladım.

 

Bakara suresinden örnek vereyim o zaman:

 

“En güzel konumda yaratılan insan, arzın halifesidir.”

 

Kime söylüyorum ki…

 

İşte o insanlardan 700’ü, her gün sokak köpekleri tarafından ısırılıyor ve kuduz aşısı vuruluyor. Yılda 221 bin kişi. Dörtle çarpın 884 bin kişi. Neden 4 dedim biliyor musunuz? Dört yılda bir seçildiğiniz için.

 

 

YALANLAR VE DOĞRULARI

Türkiye’de 10 milyon başıboş köpek var. Varsayalım ki 2 milyonu kısırlaştırıldı. Ama 8 milyon üremeye devam ediyor. Beşer beşer hem de.

 

Burada hemen üç yalanı ve doğrusunu tekrar hatırlatalım:

 

1- Kısırlaştırılan köpek saldırgan değildir… YALAN… Tersine daha da saldırganlaşır.

 

2- Aç köpek saldırır. YALAN. Köpekler TOK olsa da saldırır çünkü avlanma güdüleriyle hareket ederler.

 

3- Şiddet gören köpek saldırır. YALAN. Tersine şiddet gören köpek daha da ürkekleşir ve uzaklaşır.

SİZİ DE SUÇLUYORUM MUHALİF VEKİLLER!

Zaten bir yaraya merhem olduğunuz yok. Bu konuda sizin de nasıl ahlak dışı bir sessizliğe büründüğünüzü, sorunun büyümesiyle iktidarın yıpranacağını düşünerek ve ellerinizi ovuşturarak beklediğinizi biliyorum. Akla hayale gelmedik konularda gündem oluşturur, önerge üstüne önerge verip saatlerce konuşursunuz ama bu hususta Omerta sessizliğindesiniz. Cinayete ortaksınız yani siz de. Ama bu fırsatçı tutumunuzun bedelini sizler de ödeyeceksiniz.

 

Allah’ınızdan bulun.

 

 

ÇÖZÜM BELLİ

1- Sokaklarda sahipsiz köpeklerin dolaşamayacağı ve belediyelerin barınak yapma zorunluluğu yasal düzenlemeyle mecburi hâle getirilmeli.

 

2- Belediyeler hızla barınaklar yapmalı. Başıboş tüm sokak köpekleri toplatılmalı.

 

3- Barınaklara alınan ve üç ay içinde sahiplenilmeyen köpekler ise bu işi çözmüş tüm ülkelerde olduğu gibi uyutulmalı.

 

Ne bekliyorsunuz?

 

İnsanlar ellerine havalı ve pompalı tüfeklerini alıp başıboş sokak köpekleri için sürek avına mı çıksın? Ya da "köpekperest" ruh hastalarıyla silahlı çatışmaya mı girsin?

 

 

HANGİLERİ KATİL?

Isıran ve parçalayanlar mı yoksa azmettirenler mi? Hangisi katil? Aşağıdaki Twitter hesaplarını tıklayıp okursanız sorunun cevabını bulacaksınız.

 

https://twitter.com/jhqwhsf_5hvlkqj/status/1567040773236920324?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/kutlunermin1/status/1566904133810020353?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/Tp87979249/status/1566933609482797057?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/AliDag57978059/status/1566935574082207744?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/Avadnanulutas/status/1566896394719399943?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/gulay_FB/status/1566879104179347462?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

 

https://twitter.com/gulay_FB/status/1566879104179347462?s=20&t=2PrxdnRRDRP8lXnPcRTHCg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 9 Kasım 2022 09:56

En baştakinden diğerlerine herkeste tam bir vurdumduymazlık var hesap var vebal var hala tık yok yarın öbürgün bu hayvanlar insanların tahammül edemeyeceği sabır sınırlarını zorlayan facialara sebep olduklarında ki böyle olaylar bağıra bağıra geliyor bakalım o zamanda kulaklarının üzerine yatabileceklermi

Abdullah Uğur-Akşehir 9 Kasım 2022 08:41

8 Kasım tarihli yazınızı okudum. Çok teşekkür ederim. Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisine parmak basmışsınız. Yürekten tebrik ediyorum. Hazreti Allah kaleminize ve kalbinize güç ve kuvvet versin. Sağlık dileklerimle beraber, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Öner piyade 8 Kasım 2022 13:27

Gündeme taşıdığınız konu için teşekkür ederim. Malesef rant büyük ve acımasızlar.