Enver Ağabey’de geç mi kaldım?

A -
A +

Enver Ören ağabey hiç tartışmasız basın dünyamızın rahmetli Kemal Ilıcak’la beraber bir numaralı patronudur. Hiç kimse alınmasın lütfen... Hiç unutmam gazetede bir genel toplantı düzenlemiş idi. Ben de katıldım ve en arka sıraya oturdum. Tam konuşmaya başlarken yanına birini çağırdı ve bir şeyler söyledi. O kişi de arkaya geldi ve beni en ön sıraya istediğini söyledi Enver Ağabey’in... Gittim. Güldü ve “Hoş geldin” dedi... 56 yıllık meslek hayatımın en unutulmaz anılarının başında gelir. Nurlar içinde yat Ağabey! 

İcardi oyunda kalır mıydı?

Evet, Galatasaray artık Avrupa Kupalarında yok. Kaan’ın takımı 10 kişi bırakması tartışmasız etkili oldu ama... Asıl önemli olan durum henüz 1-1 iken Okan Hoca’nın İcardi’yi kenara alıp bir orta alan oyuncusu daha oyuna sokması gerekiyordu. Hatta öylesine ki 2-1 kaybetsen bile maç uzardı Hoca’m!

Batshuayi izinli sandım!

Ömer Üründül kardeşimle maç sırasında sık sık telefonlaşırız. Yine böyle yaparken başlıkta ismi yazılı oyuncunun nerede olabileceğini düşündük. Çünkü ikimiz de yedeklere bakmamıştık... Neyse bir de baktık ki 76. dakikada tabela kalktı ve golcü oyuna alındı. İsmail Kartal hoca belli ki Dzeko saplantısından çıkamamış.  

Okan Hoca zorlanıyor!

G.Saray Antalyaspor maçında da soğuk terler döktü. Acaba neden? Maç yoğunluğu nedeniyle mi? Yoksa kadroda sıkıntılar mı var. Acele nedeni bulunmalıdır, yoksa...

Yine Semih yine Semih!

Artık şu belli oldu... Ne mi? Beşiktaş’ın maçlarında Semih’i izlemekten keyif alacağız ve nasıl şut atıldığını da meslektaşları görecek. Son lig maçında yine yapacağını yaptı. Kaleye şöyle bir baktı, topu rakipten uzaklaştırdı ve ters köşeye resmen çaktı. Bakalım nerelerden, ne teklifler gelecek...

Trezeguet denen adam!

Öteden beri hep yazar, hep söylerim, malum “Üç Büyükler”in aklı ve gözleri neredeydi diye... Trabzonspor kapmış idi. Mısırlı idi... Yani nerede ise bizden biri... Son lig maçında yine yapacağını yaptı ve takımına üç puanı getiren golü attı. Keşke millî takımda da oynayabilse idi...

Acaba mı ?

Kısa ve net sorunun cevabını merak ediyorsunuz değil mi? Aslında bende öyle... Mesele şu; TFF, hakemler ve VAR acaba bu ligin zirvesindeki müthiş yarışın lig sonuna kadar devam etmesini mi istiyorlar? Öyle ya, öyle penaltı olur mu yahu? Hatta Fenerbahçeli futbolcular bile top sahayı terk ettiğinde korneri gösterdiler elleriyle... Acaba VAR’daki zat kahveyi fazla mı kaçırdı?

Tayyip kardeşim ve Erbakan Hoca’m!

Bu kadar mı üst üste gelir? Ne mi? Başkan Tayyip kardeşimin 70. yılına girdiği 26 Şubat, yani doğum gününü candan kutlarken, hemen ertesi günü de Erbakan Hoca’mı da vefat gününde andık. Allah Tayyip kardeşime uzun ömürler versin. Ülkenin ona gerçekten ihtiyacı var. Kardeşim diyorum, çünkü hukukumuz 1970’li yılların ortasına dayanır.

Ankaragücü ayıp mı etti?

Türkiye Kupası çeyrek final oyununda Ankaragücü, Fenerbahçe’yi çok net bir skorla yenerek yarı finale dayandı. İsmail Kartal hoca sahaya sürdüğü on birle eleştiri aldı. Acaba bundan böyle yeni maceralar var mı? Osayi’nin solda oynayacağı gibi falan... Baktım da yazarlar ve yorumcular ağır eleştirilerle kalem değiştirmeye başlamışlar. Zaten bizim futbolun yerinde sayması bundan sebeptir aslında.

Ergin Hoca neler oluyor be?

Ergin Ataman, yani basketbol millî takımının patronu... Yaptıkları ortada... Önemli bir transfer de yaptı. Millî takımın başında da aynı zamanda. Ama o da nedir? İzlanda gibi bir ülkenin millî takımı karşısında son saniye basketi ile kazanabildik. Hem de Tarık Biberoviç’in sayısı ile... Yani millî takımın yeni elemanı... Umarım devamı gelir.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.