Yan bakan yanıyor

Sesli Dinle
A -
A +

Hafta içiymiş, hava soğumuş kime ne? Kış geliyorum diyor da belli ki bu sezon Fenerbahçe hep çiçek açacak. Tribünler tıklım tıklım dolu. Dillerde şampiyonluk şarkıları, akıllarda 2020-2021’de şampiyonluğa mâl olan Sivas maçı. Fenerbahçe güle oynaya lider ama küme düşme hattında olsa da Sivas boş değil. Onlar da Konferans Ligi’nde grup lideri olarak üst tura çıkmış. Üstüne, Fenerbahçe’ye karşı son 6 maçta, 3 galibiyet, 3 beraberlik almış. Hem de ikisi Kadıköy’de…

Sinirler gerildi, ezber bozuldu

Ama maç öyle bir başladı ki; Fenerbahçe ilk iki dakikada iki net fırsat yakaladı. Sanki maç erken golle çabuk kopacak, sarı lacivertliler net bir galibiyet alacak gibiydi. Tabii ki olmadı. Sivasspor dersini iyi çalışmıştı. Neredeyse ilk düdükten önce zamana oynamaya başlayan Yiğidolar, bir de Hüseyin Göçek vizeli sertlikleriyle hem rakibinin hızını kesti hem tribünleri gerdi. Fenerbahçe öfkesine yenilirken, Sivas oyunda dengeyi kurdu. Üstüne de net pozisyonlar buldu. Alioski, Emre, Crespo aksarken hücumlar sekteye uğradı. Sivas’ı önce Altay, sonra Alioski durdurdu.

On kişi kalsa da kazandı

Kavga gürültü ile biten ilk yarının ardından ikinci yarı daha da sert başladı. Batshuayi’nin fazla ağır ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi nabızları yükseltti. Zira bu sezon iki kez 10 kişi kalan Fenerbahçe, iki mağlubiyetini de bu maçlarda almıştı. Fakat galibiyet rüzgârına sırtını dayayan sarı lacivertlileri durdurmaya bu da yetmedi bu sefer. Atılan Batshuayi’nin boşluğunu tribünler doldurdu. Hırsla saldıran Kanarya, bir penaltıyla zafere uçtu. Jesus’un askerlerinin zirve sevdasına ne Sivas ne Göçek dur diyebildi.

 

MAÇIN ADAMI: Willian Arao

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.