Neden? -2-

A -
A +
“Biz neden benciliz?” diye bir soru yöneltmiştim kendi kendime sesli düşünerek. Gerçekten neden benciliz? Zaten kısacık bir ömrümüz var. Elbet bir gün bitecek. Ve bugün elimizdeki nimetlerden dolayı atalarımıza, ecdadımıza minnet borçluyuz. Peki neden sürekli kendimiz için çalışıyoruz?
Çevremde öğüt vermek isteyen herkes, özellikle de okullarda bile bize hep şunu söylüyorlar: “Çalışın kendinizi kurtarın...” Peki ya neden? Neden biz de ceddimizin yolundan gidip vatanımız için, gelecek nesiller için din-i mübin-i islam için uğraşmıyor, gayret göstermiyoruz?
Maalesef hayatımızın her anında her türlü sistem bencillik üzerine kurulmuş durumda. Yeni fark ediyorum ki bize iyiliğimiz düşünülerek söylenen bu söz aslında hem bize, hem vatanımıza, hem de gelecek nesillere yapılan en büyük zararlardan biri. Hani bazıları diyor ya; “Bir daha mı geleceğiz dünyaya!..” Evet, dünyaya bir daha gelmeyeceğiz işte bu yüzden her saniyesi paha biçilemez olan bu kısa vakti en iyi şekilde insanlara faydalı olarak, eser bırakarak ve ahiret hayatına hazırlanarak geçirmeliyiz...
Hülasa, ben Çanakkale’de şunu öğrendim ki; bir ömür ancak insanlara hizmet etmeyi gaye edinmiş bir dava uğrunda geçirilirse kıymetlidir, değerlidir. Tıpkı yüzyıllar boyunca ceddimizin yaptığı gibi. Yoksa zevk ve sefa için yaşamanın değeri de o kişiyle birlikte toprağa giriyor. İşte durum buyken burada en önemli vazife de kıymetli anne babalarımız ve değerli öğretmenlerime düşüyor. Bizleri geleceğe hazırlayan toplumumuzun can damarı ebeveynlerim/öğretmenlerim lütfen bize “çalışıp kendinizi kurtarın” demeyin, bizlere bunu öğretmeyin. Onun yerine bizlere vatanımızı sevmeyi, atalarımıza olan borçlarımızı, gelecek nesillere karşı olan sorumluluklarımızı ve dünyaya niçin gönderildiğimizi hatırlatın, öğretin. Saygılarımla...
         Ahmet Emin Odacıoğlu
 
 
 
 
ŞİİR
 
 
          GARİP
 
        -Mustafa Önger Abime-
Teyzem oğlu süt abim,
"Garip" derlerdi ona,
Kendisi abim oldu,
Annesi de hep ana.
 
Emeği çoktur bizde,
Severdik hepimiz de,
"Garip" koymadı bizi,
Eli hep üstümüzde…
 
Muhabbeti güzeldi,
Her dem yüzü gülerdi,
Sözünde tam bir er’di,
Şahidiz hayatına.
 
Rabbim rahmet eylesin,
Cennetine gark etsin,
İnşallah ahirette,
Kavuşmak nasip etsin.
     Mustafa Özkahraman
 
GÜZEL SÖZ
“İşlediğiniz günahları gizlediğiniz gibi, yaptığınız iyilikleri de gizleyiniz!”
 Zünnûn-i Mısrî (Rahmetullahi Aleyh)
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.