Tek kişilik gösteri

A -
A +

Okan Buruk’un finişe üç hafta kala herhangi bir kazaya uğramak istemeyişini anlayabiliyorum ama şampiyon takıma böyle bir oyunun yakışmadığını söylemeden edemeyeceğim. Hem Galatasaray hem de Sivasspor dün akşam özellikle ilk yarıda öyle kötü bir futbol izlettiler ki, tribüne gidenler bilet iadesi talebinde bulunsalar yeriydi. Sarı kırmızılılar özellikle savunmada risk almadan oynarken, Sivassporlu oyuncuların önde baskı yapmayı geçtim, hücuma çıkma gibi bir niyetleri yok gibiydi. Antrenman maçı havasında geçen ilk 45 dakikalık bölümde usta golcü sahne aldı da, herkes rahatladı.

Icardi de olmasa…

G.Saray’ın hücum aksiyonlarının zayıf kalmasının psikolojik sebepleri dışında, sağ kanattaki Boey-Rashica ikilisinin temposuna, soldaki Kazımcan-Kerem birlikteliğinin yaklaşamamasıydı. Oliveira’nın her geçen dakika düşen temposu, Torreira’nın üzerine daha fazla yük yüklese de, Sivasspor orta sahasının bu zaafı kullanabilecek bir oyuncu kalitesinin olmayışı sarı kırmızılı takımın avantajıydı. Sahadaki 22 oyuncu içinde gol yapabilecek tek isim olan Icardi, “Canınız sıkılmasın size bu gece futbol resitali sunacağım” dercesine klas kafa golüyle tek kişilik şovuna devam etti.

Sırtladı götürüyor

Süper Lig’de bugüne kadar Drogba, Van Persie, Mario Gomez, Eto’o gibi süperstarlar geldi ama bu Arjantinli bambaşka bir santrfor. Gol vuruşu ve kendini gole hazırlaması olağanüstü seviyede. Bu kadar kolay gol atabilen bir oyuncu izlemedim desem yeridir. Başakşehir ve İstanbulspor’dan sonra dün de Sivasspor maçında takımını tek başına sırtladı. Galatasaray, muhtemelen şampiyonluğunu önümüzdeki hafta Ankaragücü maçında ilan edecektir. Hiç şüphesiz bu başarıdaki aslan payı bence 22 maçta 19 gol gibi müthiş bir rakam yakalayan Mauro Icardi’nindir. 

 

MAÇIN ADAMI: Mauro Icardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.