Bir bayrama daha kavuştuk

A -
A +

Bugün bayramın ikinci günü. Bayramınız mübarek olsun. İnşallah bütün okuyucularımıza daha nice huzurlu sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum.

 

Ah nerede o eski bayramlar. Genç, yaşlı demeksizin birçoğumuzun kullandığı bir özlem çağrısıdır bu. Hep bir özlem duyarız. Peki, mümkün mü eski bayramları yaşamak? Giden bir zamanı ve eskiyi geri getirmek nasıl mümkün olsun? Tekrar çocuk olup o günlere dönerek tekrar o büyüklerimizin ellerini öpmemiz mümkün mü? Hayatta mı o aile büyüklerimiz? İçimizde hep o bayramlara özlem olmuyor mu? Dedelerimizin bizi koklayıp öpmesi, babaannelerin mis kokan yumuşak ellerini öpmemiz, kalabalık bayram sofralarında hep beraber aile bir araya gelip iftar açmamız ve bayram sofralarında yemek yemek mümkün mü? Maalesef pek mümkün değil.

 

Eski bayramlar denince aklımıza hep o eski âdetler gelenekler geliyor. O bayramları güzel yapan bütün ailenin bir araya gelmesi ve birlik olmanın verdiği güzelliklerin yaşanmasıydı. Kalabalık ailenin bir araya gelmesi, dağıtılan şekerler, tatlılar ve biriktirilen harçlıklardı. Artık büyükler olmadığı için ve dağılan aileler yüzünden hiçbirimizin bayramı ne yazık ki eski bayramlar gibi olmayacak. Büyüklerimizin eksikliğini ve hasretini hissedeceğiz her bayram. Ama yine de eskisi kadar olmasa bile şimdi yaşadığımız bayramları eski bayramlar gibi yapmak elimizde.

 

Şimdi bizler büyüdük yaşlandık ama o bayram heyecanını çocuklarımıza yaşatmak elimizde. Artık yaşımız gereği o bayrağı biz devraldık. Bayram hazırlıkları yapmak, bayram heyecanı ve sevincini yaşatmak, bayram gereklerini yerine getirmek bizim görevimiz. Şimdi çoğu insanımız gurbette. İmkân nispetinde sılayı rahim yapıp büyüklerimizi ziyaret edelim, bayramlaşalım, çocuklarımızı sevindirelim. Sadece kendi yakınlarımızı değil bütün yaşlıları ziyaret edelim, sadece kendi çocuklarımızı değil bütün çocukları sevindirmeye gayret edelim.

 

     Aslan Torun

 

 

 

 

 

ŞİİR

 

 

 

          Bir tık şiir

 

 

 

Kalbim yandı alev alev içeriden.

 

Nasıl ayrı kalırım bunca gece senden.

 

Artık vakit ayrılık vaktidir sevgilim.

 

Başka türlü olmaz ki nasıl ederim?

 

 

 

Senleyken huzur doluyor hep içime.

 

Sözlerim erişmiyor kalbimde hislerime.

 

Ulaşsın ellerim o narin ellerine.

 

Senden gayrı olmasın isterim düşlerimde.

 

 

 

Saklayamam sana karşı bu hislerimi.

 

Bakışlarınla erittin yarım olan ruhiyemi,

 

Bitir artık varoluştan gelen çilelerimi.

 

Bitir ki son bulsun istemem sensizliği.

 

 

 

Seni görüyorlar diye yıldızları yâr bildim.

 

Sana ulaşmak için bir gün isterlerse canımı,

 

Nasıl karşı çıkarım sen olduğun rüyaları?

 

Vuslat gününe yeşerttim tozpembe umutlarımı.

 

İster senle ister sensiz inanırım anlattığın masala.

 

 

 

          Ömer Bülbül

 

 

 

 

 

SAĞLIK OLSUN

 

 

 

Sinüzitin belirtileri nelerdir?

 

 

 

Sinüzitin sık görülen belirtileri: *Koyu sarı-yeşil burun akıntısı *Geniz akıntısı (sinüzit olduğunda hissedilir derecede bollaşır) *Alında, göz çevresinde dolgunluk, ağrı ve basınç hissi; özellikle aşağı eğildiğinde artan baş ağrısı. *Koku alma ve bazen tat alma duyusunun bozulması *Geçmeyen burun tıkanıklığı. *Kimilerinde ayrıca üst dişlerde ağrı *Ateş *Hâlsizlik *Kulaklarda ağrı, basınç hissi *Kronik öksürük *Ağız kokusu...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.