EMLAK - EMLAK
01 Ekim 2023 - 02:34

Kış bahçeleri gün sayıyor

Sonbaharın gelişiyle birlikte kış bahçelerine ilgi artmaya başladı. Kış aylarında evde daha çok vakit geçirildiği için kış bahçesi fikirleri de önem kazanıyor.
Emlak - Emlak
01 Ekim 2023 - 02:05

Eski binalar alarm veriyor

Doğal afetler en çok eski ve kaçak yapıları hedef alıyor. Sel-su baskınlarında zemin ve kot-1, kot-2 daireler büyük risk taşıyor. Pencere ve kapılardan giren sular hayati tehlike oluşturuyor. Aynı şekilde deprem ve fırtınaların da ilk zarar verdiği, çarpık kentleşmeden doğan yapılar oluyor.
Emlak - Emlak
24 Eylül 2023 - 02:45

Konutta kampanya rüzgarı esiyor

Konut üreticileri kampanya yarışına girdi. Finansman sıkıntısını kendi içlerinde aşmaya çalışan şirketler projelerinde; düşük vade oranları ve uzun vade fırsatları sunuyor. Sektör temsilcileri bu fırsatların iyi değerlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyor.
EMLAK - EMLAK
24 Eylül 2023 - 02:19

10 soruda kentsel dönüşüm kredisi desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşümüne ilişkin vatandaşlara destekler sağlanarak muhtemel doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması ve dönüşümün hızlandırılmasını amaçlanan yeni destek paketinin tüm detaylarını 17 Mart’ta açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan son açıklamada merak edilen “10 soru” cevaplandı…
EMLAK - EMLAK
21 Eylül 2023 - 09:12

Kütahya'da korkunç kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Kütahya'da hafif ticari araç yoldan çıkarak devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.
 - OVP'den 'konuta destek' sözü çıktı
10 Eylül 2023 - 01:56

Hükümet yeni adımlar atacak: OVP'den konuta destek sözü çıktı

Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 2 yıllık büyüme stratejisini içeren Orta Vadeli Program’ın içinde konut sektörü de yer buldu. Bu kapsamda üretimin artırılacağı, yeni finansman modellerinin çıkarılacağı ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimine destek verileceği belirtildi.
EMLAK - EMLAK
09 Eylül 2023 - 16:50

Kira sözleşmesi nasıl fesh edilir? Avukat tavsiyeleri...

Son zamanların en çok merak edilen konularından birisi kira sözleşmeleri oldu. Vatandaşlar kira sözleşmesi ile merak ettikleri soruların cevaplarını arama motorlarında araştırıyorlar. Arama motorlarında en çok merak edilen sorudan birisi “Kira sözleşmesi nasıl fesh edilir?” sorusu oldu. İşte kira sözleşmesi feshi konusunda avukat tavsiyeleri…
EMLAK - EMLAK
03 Eylül 2023 - 01:51

Yazlık evleriniz hırsızların hedefi olmasın

Eylül ayının gelmesiyle birlikte yazlıkçılar sezonu kapatıp şehre dönmeye başladı. Ancak bu boş evler hırsızlara âdeta davetiye çıkarıyor.
Emlak - Emlak
03 Eylül 2023 - 01:45

Konut sektörü için 'küresel fon' modeli

Konut piyasasının hareketlenmesi için finansmana ihtiyaç var. Ancak mevcut ekonomik şartlar buna müsait değil. Dünyada bu problemin çözümü için çeşitli yollar var. Mesela bazı ülkeler gayrimenkule “küresel gayrimenkul fonlarından” uzun vadeli kaynak sağlıyor. Sağlanan kaynak hazineye aktarılıyor, ardından bankalar aracılığıyla müteahhitlere veriliyor. Devlet ayrıca bu kaynağa ek olarak hazine arazilerini yeni projelere açıyor. Böylece hem sektörde hem de ekonomide çarklar dönmeye başlıyor. Sektör temsilcileri de bu sistemi destekliyor.
EMLAK - EMLAK
03 Eylül 2023 - 01:42

Dask poliçeleri ZAS oluyor

2000 yılından bu yana konut ve işyerlerini depremlere karşı teminat altına alan DASK poliçesi baştan aşağıya yenileniyor.
Emlak - Emlak
27 Ağustos 2023 - 01:50

Konuta topyekûn destek şart

Konut sektörü 260 alt meslek koluna sağladığı destek ve 6 milyonu aşan istihdam sayısı ile ekonominin lokomotifi konumunda bulunuyor. Ancak girdi maliyetlerindeki yükseklik ve finansman sıkıntısı müteahhitleri zorluyor. Sektör temsilcileri “Üretim ve büyümeye en büyük katkı sağlayan sektör konut… Bu sebeple verilecek olan destekler ülkeye geri dönüyor” diyor…
EMLAK - EMLAK
24 Ağustos 2023 - 12:00

Osmanlı ve Roma bir araya geldi, Ege'nin en değerli yaşam alanı oldu

Ege’de Osmanlı ve Roma mimarisi bir araya geldi, tarih ve doğa bir araya geldi ve Ege'nin en değerli yaşam alanı ortaya çıktı. DAP Yapı’nın tarih ve doğayı bira araya getirdiği Çeşme projesinde ön talep alınmaya başlandı. İşte yeşilin, mavinin, doğanın, denizin ve güneşin tarihle iç içe olduğu DAP Çeşme projesi hakkında tüm detaylar..
EMLAK - EMLAK
20 Ağustos 2023 - 02:56

Su tasarrufu evlerde hayati önem taşıyor

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son bir haftada yüzde 1,83 azalarak 39,84 ölçüldü. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek 20 Mayıs’ta yüzde 49,66’ya kadar yükselen barajlardaki doluluk oranı yüzde 39,84’e geriledi. Bu sebeple su tasarrufu yapmak elzem hâle geldi.
 - Dönüşüme 'kaçak' freni
20 Ağustos 2023 - 02:36

Dönüşümdeki en büyük engel kaçak yapılaşma

Sadece İstanbul’daki kaçak yapılaşma oranı bütün konut stokunun yüzde 70’ini oluşturuyor. 1970 ve 1990’lı yıllarda yapılan konutların çoğunda imar problemi var. Zamanında küçük müteahhitlerin çıktığı kaçak katlar, bugün kentsel dönüşümü etkiliyor. Çünkü çoğu apartman imar izni dışında yapıldı. Bakanlık bu mesele üzerinde çalışıyor. Tüketici dernekleri ve avukatlar ise düşük bir ihtimal de olsa geriye dönük dava açılabileceğini söylüyor.
EMLAK - EMLAK
20 Ağustos 2023 - 02:08

Konut sektöründe hareketlilik başladı

Bu yılın başından beri düşüş gözlenen konut satışları temmuz ayında âdeta gaza bastı.
Emlak - Emlak
13 Ağustos 2023 - 01:50

İnşaat sektörü destek bekliyor

Bugün 260 alt meslek kolunu destekleyen inşaat sektörü birtakım problemler yaşıyor. Bunların başında yabancıya konut satışında yaşanan sıkıntılar gelirken, girdi maliyetlerindeki artış, bankaların konut kredisi verirken ellerini sıkı tutmaları sektörün büyümesinin önündeki engeller olarak sıralanıyor.
EMLAK - EMLAK
06 Ağustos 2023 - 02:49

Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

Ev, iş yeri ve fabrikalarda güneş enerjisi panellerine ilgi artıyor. Bireysel olarak da birçok kişi evlerinin çatısına bu panelleri kuruyor.
 - Dönüşüm sırası iş yerlerinde
06 Ağustos 2023 - 02:08

Konutta ilk adım atıldı sıra iş yeri dönüşümünde

Hükûmet, muhtemel bir depreme karşı İstanbul’u hızla dönüştürüyor. Ancak konutların dışında iş yerleri de risk teşkil ediyor. Özellikle eski sanayi siteleri ve metruk bina altı dükkânlar tehlikeli durumda. Bakanlık bu konuda yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Bazı iş yerleri yerinde dönüşecek. Ayrıca İstanbul’un kuzey kesimlerine yeni tip sanayi siteleri yapılacak
EMLAK - EMLAK
06 Ağustos 2023 - 01:53

İş yeri kiralarında artış oranı belli oldu

Kira zam oranlarında yüzde 25’lik zam sınırı devam ediyor, ancak iş yerleri için aynı tarife geçerli değil. İş yeri kiraları enflasyona göre belirleniyor. Bu çerçevede son açıklanan enflasyon verisi ile birlikte iş yeri kira artış oranları da belli oldu.
Emlak - Emlak
30 Temmuz 2023 - 02:32

Hükûmet İstanbul’un dönüşümü için düğmeye bastı

Olası İstanbul depremine hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Hükûmet can ve mal kayıplarını önlemek adına tüm enstrümanlarını devreye aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’daki 39 ilçenin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Hedef en kısa sürede tüm ilçelerdeki dönüşümü tamamlamak.
EMLAK - EMLAK
30 Temmuz 2023 - 02:12

Megakentin alışveriş caddeleri hareketlendi

Avrupa Yakası’nda İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi’yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu Yakası’ndaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un 3 ana caddesini inceleyen dokuzuncu İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu yayımladı.
Başa Dön Sona Git